Van den Heuvel Vloeren

Vloerenbedrijf van den Heuvel is gespecialiseerd in het aanleggen van vloeren.

Contact

Vendelstraat 8 5268 CW HELVOIRT

Email: info@vandenheuvelvloeren.nl
Tel: 0411 – 64 29 01

Egaline Vloer

Een egaline vloer is een vloer die uit kunsthars en cement bestaat. Deze stoffen zorgen ervoor dat de egaline vloer zeer hard wordt maar ook flexibel blijft. Dit heeft als voordeel dat de vloer niet snel zal scheuren. Een egaline vloer wordt meestal aangelegd als voorbereiding voor een andere vloer voor het geval de ondergrond niet netjes vlak zou zijn. Er zijn overigens veel verschillende soorten egaline. Zo heb je egaline vloeren die bijvoorbeeld op een ondergrond gaan van hout of een ondergrond van beton. Uiteindelijk heeft een egaline vloer als doel om een vloer compleet uit te vlakken maar ook de mogelijkheid van beschadiging van de vloerbedekking en tegels. De kleinste oneffenheden kunnen er namelijk al voor zorgen dat een tegel verkeerd belast kan worden en dat hij daardoor zal breken.

Egaline vloer storten

Voor het aanleggen van een egaline vloer moet de ondergrond schoon en glad zijn. Dit heeft als reden dat je natuurlijk geen oneffenheden wilt hebben in het resultaat. Na het schoonmaken zal er een primer toegevoegd moeten worden. Deze primer zorgt ervoor dat de egaline goed zal hechten met de ondergrond. Nu kan de egaline vloer gestort worden! Deze egaline zal zichzelf uiteindelijk recht trekken. Na het aanbrengen van de egaline zal de egaline vloer moeten drogen. Dit zal ongeveer 1mm per dag zijn.

picture1103
picture1105 (1)

Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op voor Advies op maat

Neem contact op

  • Alleen de beste materialen
  • jarenlange ervaring
  • Snelle levering mogelijk

Meer informatie en contact

Heeft u interesse in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op. Als u een offerte zou willen aanvragen kunt u dat doen via ons contactformulier. Ook geven wij u graag extra informatie, advies of verduidelijking.